Besplatno se pridružite već sada!

Koliko je gej upoznavanje popularno u Srbiji?

Srbija je tradicionalna i konzervativna zemlja, što znači da Srbi teže ka stvaranju porodica u ranom periodu života. Brak se sklapa čak i u dvadesetoj godini života kako bi opstala porodična loza, zatim cela nacija. Dakle, Srbi su porodičan narod, koji bi dao sve za svoje bližnje. Ta osobina se ispoljava i kod muškaraca i kod žena. Muškarci uglavnom teže da zaštite i osiguraju svoju porodicu, a uz to se ponašaju kao džentelmeni i kavaljeri, što je veoma poželjno ko osoba suprotnog pola, posebno na Zapadu, gde ta osobina izumire.

Međutim, poslednjih nekoliko godina uticaj zapadne kulture na Srbiju je drastično porastao. Novi trendovi i načini života polako ali sigurno stižu i u Srbiju. Iako se Srbi snažno odupiru tim promenama, mlađa populacija je postala sve tolerantnija prema istim. Pre samo nekoliko godina je bilo nezamislivo da bilo šta iz zapadnih kultura bude usvojeno u srpsku kulturu. Jedan od tih trendova jeste prihvatanje homoseksualnih, biseksualnih i transeksualnih osoba. Nakon stotina godina isključivog tradicionalnog i religijskog duha u srpskom narodu, LGBTQ+ populacija je počela da oseća promene u srpskom društvu. Pitanje je samo u kolikoj meri su te promene danas napredovale. Da li su dovoljne da bi homoseksualni, biseksualni i transseksualni ljudi bili prihaćeni? Što se ove teme tiče, idalje je veoma komplikovana, kompleksna i intenzivna u srpskom društvu, ali pokušaćemo da odgovorimo na pitanje.

Šta misle starije osobe o LGBTQ+ populaciji?

Stariji srpski narod je glavno tkivo i najveće uporište sprskog tradicionalizna, konzervatizma i patriotizma. Kao takvi uglavnom teže ka ne prihvatanju bilo kojih osoba van heteroseksualnog sveta. Za njih je porodica i brak svetinja koja treba da se odbrani od svog zla na ovom svetu. Oni u to zlo ubrajuju i homoseksualce kao i sve druge pripadnike te zajednice. Oni nikada neće prihvatiti oca i oca ili majku i majku, jer za njih postoji samo otac i majka, tvrdeći da je to po Božijem i biološkom zakonu. Neki od njih čak i burno reaguju prema pripadnicima LGBTQ+ populacije, nazivajući ih pogrdnim imenima. Stoga, gej upoznavanje u Srbiji među starijim osobama ne može da uspe ni na koji način. Čak i na internet stranicama koje su namenjene za to možete samo pronaći osobe koje će vređati pripadnike pomenute populacije. Preporučeno je svim pripadnicima gej populacije da izbegnu upoznavanje sa starijim osobama u Srbiji.

Šta misle mlađe osobe o LGBTQ+ populaciji?

Mlađe osobe u Srbiji, pa i u svetu, uglavnom olako prihvataju nove ideje, pokrete i trendove. Ipak, prihvatanje istih kao postojeće ne mora da znači da se sve osobe slažu sa načelima tih ideja ili trendova. Što se tiče mlađih osoba, uglavnom je populacija ženskog pola ta koja prihvata gej populaciju. Kada je reč o muškoj populaciji, većina teži ka neprihvatanju i odbcavinju tih stavovi, nazivajući ih nepridonim, nemoralnim i drugim pogrdnijim imenima. Međutim, postoji i među njima osoba koje prihvataju gej populaciju ili se opšte "ne mešaju" u to. Što se tiče upoznavanja, postoji samo mali broj mesta u Srbiji ili na internetu gde bi mogli da upoznate gej osobu. A govorićemo i o njima.

Mesta na kojima je moguće gej upoznavanje

Kao što smo već pomenuli, Srbija je veoma tradicionalno i religijski orijentisana zemlja, stoga malo je mesta gde je moguće gej upoznavanje. Većina LGBTQ+ populacije svoju seksulanu orijentaciju krije od javnosti, baš zbog pritiska koji javnost na njih vrši. Ipak, postoji nekoličina mesta u Srbiji i na internet gde bi mogli da upoznate gej osobe. U većim gradovima kao što su Beograd, Novi Sad, Subotica i Niš postoji manji broj lokala i klubova koji su isključivo namenjeni gej populaciji i njihvom upoznavanju. Takvi lokali su uglavno izolovani od ostalih uobičajenih kafića, restorana i klubova ili u udaljenim delovima gradova. Glavni razlog je upravo neprihvatanje LGBTQ+ populacije, pa čak i opasnosti koja bi im mogla pretiti.

Što se tiče upoznavanje na internetu, postoji manji broj internet stranica za upoznavanje, ali retko koja je uopšte posvećena samo gej upoznavanju. Gej populaciji najveća opasnost preti na internet stranicama, jer na njima mogu postojati lažni nalozi koji su isključivo namenjeni nepristojnom i agresivnom ponašanju prema pripadnicima LGBTQ+ populacije. Može se pronaći skroman broj sajtova na kojima sigurno možete upoznati nekoga iz gej populacije, ali ne bi trebalo da se iko iz pomenute populacije olako opusti kada dođe do upoznavanja.

U kratko rečene, Srbija je grozno mesto za gej upoznavanje, odnosno za LGBTQ+ populaciju. Novo doba i novi trendovi nisu dovoljno uticali na srpski rod, pa čak ni gej parada, poznato kao i Prajd nije uspela da promeni stav Srba prema gej populaciji, nego je uz to izazvalo još veći razdor i jaz. Preporučeno je svim pripadnicima LGBTQ+ zajednice da pokušaju nilo gde drugo da pronađu partnera ili da pronađu internet stranicu koja je isključivo za gej upoznavanje. Tako će izbeći sve nelagodnosti i neprijatnosti koje bi ih mogle zadesiti.

Besplatno se pridružite već sada!